Igualada

Absolt l'únic acusat de matar una exregidora de CiU a Igualada

Un jurat popular ha considerat no culpable Iván Mancas, l'únic acusat de la mort de l'exregidora de CiU a Igualada Francina Castelltort, de 55 anys. La setmana passada, el tribunal el va declarar innocent perquè no hi havia proves que demostressin que havia estat a casa de la víctima el dia dels fets. La fiscalia demanava per a Mancas 25 anys de presó i una indemnització de 700.000 euros pels delictes d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. L'encausat, que aquest mateix dimarts ha sortit en llibertat, s'ha passat tancat en presó preventiva des del novembre del 2006.

Actualitzat
Iván Mancas era un dels paletes que treballava en unes obres en una casa propietat de la víctima. Segons l'acusació de la fiscalia, el 31 d'octubre a la tarda, Francina Castelltort hauria anat a casa seva per veure com anaven les reformes. Allà, s'hauria trobat amb l'acusat, qui la va acompanyar per mostrar-li les obres. En una de les terrasses de la primera planta, l'acusat –sempre segons l'escrit de la fiscalia- hauria agredit la dona, colpejant-la repetides vegades al cap i causant-li la mort.

La família de l'exregidora va denunciar-ne la desaparició el dia següent. La policia va trobar el seu cos el mateix dia al migdia. Els Mossos d'Esquadra van detenir un dels paletes que hi treballava però el van deixar lliure per falta de proves, tot i que hi havia una petjada seva a l'interior de la casa. Poc dies després, el 4 de novembre, els agents van detenir Iván Mancas, gràcies a la descripció i els testimonis de diversos veïns.

La setmana passada es va celebrar el judici que l'ha declarat innocent. Aquest dimarts, un jurat popular l'ha declarat no culpable, per falta de proves, i l'ha absolt dels delictes d'assassinat. Així doncs, la mort de l'exregidora encara no té un responsable.
Anar al contingut