Itàlia

Un clan mafiós vol matar l'autor del llibre "Gomorra" abans de Nadal

La policia italiana investiga un suposat pla del clan dels Casalesi per matar abans de Nadal l'escriptor Roberto Saviano, autor del "best-seller" "Gomorra", sobre la màfia napolitana. La informació l'hauria revelada un antic membre de la Camorra que col·labora amb la justícia. L'escriptor Roberto Saviano, de 29 anys, ha declarat que abandonarà Itàia "almenys per un temps i després es veurà", davant de les amenaces de mort. Saviano ho ha confessat al diari "La Repubblica", on ha parlat de les seves ganes de dur una vida normal, cosa que actualment no pot fer.

Actualitzat

La fiscalia antimàfia de Nàpols ha adjuntat aquestes noves amenaces al sumari ja obert sobre el periodista escriptor Roberto Saviano, que viu sota protecció policial des del mes d'octubre de l'any passat, quan va rebre les primeres amenaces. Saviano havia escrit el llibre "Gomorra", portat després al cinema, on revelava moltes de les activitats de la Camorra. 

"Aquest llibre els ha fotut el negoci", ha declarat un exmafiós penedit que ha revelat el projecte del clan Casalesi de matar l'escriptor abans de Nadal. El clan Casalesi és un dels més violents de la Camorra, la màfia napolitana. Se li atribueix la recent matança de Castel Volturno, on van morir set persones, entre elles sis africans.

Roberto Saviano, de 29 anys, després d'haver-se negat diverses vegades a deixar el seu país, ha admès ara que abandonarà Itàlia davant les amenaces de mort rebudes per part de la màfia. "Me n'aniré d'Itàlia, almenys per un període de temps, i després ja es veurà", ha dit durant una entrevista al diari italià "La Repubblica". "Vull passejar, prendre el sol, caminar sota la pluja, quedar amb la meva mare sense por i sense que ella estigui espantada. Vull tenir els meus amics a prop i poder somriure i no haver de parlar de mi, sempre de mi com si fos un malalt terminal", ha declarat.

L'escriptor va publicar el seu llibre el 2006 i des d'aleshores es va convertir en un "best-seller" a Itàlia amb 1,2 milions d'exemplars venuts. La pel·lícula de Matteo Garrone, també titulada "Gomorra", ha acabat de ficar el dit a l'ull de la màfia. La pel·lícula va obtenir el premi del jurat del Festival de Canes el mes de maig i ha estat escollida per representar Itàlia als Oscars.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut