València

La Generalitat premia Esther Koplowitz per promocionar i projectar Catalunya

La Generalitat de Catalunya, a través de la delegació del govern a Madrid, ha guardonat l'empresària madrilenya Esther Koplowitz amb el XV Premi Blanquerna per la seva contribució al desenvolupament, promoció, coneixement i projecció de Catalunya. Koplowitz rebrà el guardó de mans del president de la Generalitat, José Montilla, el dia 5 de novembre en un acte al Teatro Real de Madrid. A més de reconèixer la seva tasca en l'àmbit empresarial al capdavant de Fomento de Construcciones y Contratas, el govern també la distingeix per la seva trajectòria en l'acció social a través de la Fundació Esther Koplowitz.

Actualitzat

Esther Koplowitz és la principal accionista, vicepresidenta i membre del Consell d'Administració de Fomento de Construcciones i Contratas FCC, una empresa que té la seu social a Barcelona. La delegació del govern a Madrid reconeix la tasca que FCC ha realitzat a Catalunya des dels seus inicis. De fet, considera que "ha influït decisivament en les obres públiques i el desenvolupament urbà de Catalunya".

A Koplowitz també se la guardona, segons la Generalitat, pel seu compromís amb els sectors més desafavorits de la societat i pel seu suport a la investigació mèdica i la lluita contra les malalties. FCC ha construït a Catalunya diverses residències per a gent sense recursos i, dins l'àmbit científic, finançarà i construirà el Centre d'Investigació Biomèdica Esther Koplowitz que donarà a l'Hospital Clínic de Barcelona.

Anar al contingut