Mallorca

El president d'una associació de colombians relaciona immersió lingüística amb consum de drogues

L'Associació Colòmbia Unida, amb seu a les Balears, ha fet un enviament massiu de correus electrònics en què demana un boicot als productes i establiments que no etiqueten i retolen en castellà. El missatge assegura que aquesta llengua està discriminada i el president de l'entitat, José William Vega García, ha arribat a dir que l'absentisme escolar es deu a la immersió lingüística a les escoles. Segons declaracions del president de Colòmbia Unida recollides per l'"Avui", el català dificulta la integració dels nens i joves immigrants i els aboca al consum de drogues.

Actualitzat
La campanya que ha posat en marxa l'Associació Colòmbia Unida (Asocolombia), que fa públic el diari "Avui", afirma que tant el castellà com el català són llengües oficials a les illes Balears i demana que cap de les dues llengües sigui discriminada. Sota el títol "No ho compris si no ho entens", el missatge difós, després de demanar a "tots els hispanoparlants i mallorquins" que no comprin en establiments que no tinguin rètols en castellà ni comprin productes etiquetats exclusivament en català, titlla de "xenòfobs" el partit Unió Mallorquina.

Asocolombia també critica durament la política d'immersió lingüística a les escoles. "Ens han obligat a continuar amb el dol de la llunyania dels nostres fills", assegura, ja que segons l'associació molts immigrants s'han vist forçats a tornar a enviar els seus fills al país d'origen perquè "no pateixin la incultura derivada de la política lingüística" del govern.

El missatge esmenta la polèmica amb la companyia aèria Air Berlin, el director de la qual va afirmar el juny passat que a les illes es discrimina el castellà, i afegeix que s'ataca els turistes alemanys, cosa que va en contra de l'economia precisament en un moment en què la conjuntura no és positiva.

Segons informa l'"Avui", però, el president de l'associació ha anat encara més lluny. José William Vega García, espanyol d'origen colombià que ha estat vinculat al Partit Popular, ha afirmat en declaracions posteriors que la immersió lingüística fa que els nens colombians "no es puguin integrar", fet que "provoca absentisme a les aules" i els aboca "al món de les drogues".

El missatge ja ha estat rebutjat per les institucions balears, i la mateixa Asocolombia l'ha matisat i ha afirmat que no pretenia discriminar ningú. De fet, ha publicat un nou comunicat en què assegura que en cap moment ha parlat de boicot. Ara, el nom de la seva campanya és: "Per seguretat, no ho compris si no ho entens".
NOTÍCIES RELACIONADES
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut