Nashville

Obama pren força en el segon cara a cara

Barack Obama ha sortit reforçat del segon cara a cara entre els dos candidats a la presidència dels Estats Units. Els experts han apuntat que no hi ha hagut un vencedor clar, però per punts podríem assegurar que el demòcrata s'ha endut el segon debat. Durant més d'una hora i mitja, Obama i el seu rival, John McCain, han estat argumentant les seves propostes a Nashville, a l'estat de Tennessee, i -com no podia ser de cap altra manera- la crisi econòmica ha centrat una bona part del cara a cara. Però també la política exterior, i especialment la guerra de l'Iraq. Després del debat, Obama podria incrementar el seu avantatge de 8 punts respecte a McCain.

Actualitzat

El segon cara a cara Obama-McCain ha facilitat que s'enfrontessin els dos estils diferents dels candidats i, més que mai, també s'ha pogut visualitzar la diferència d'edat entre tots dos candidats.

Obama ha resultat molt creïble durant tot el debat, especialment durant l'estona que s'ha centrat en la crisi econòmica, que ha ocupat dues terceres parts del debat que ha durat una hora i mitja.

McCain li ha replicat que fins que no s'estabilitzin els preus dels habitatges no tornarà la confiança als consumidors. A més, ha dit que treia a la llum un dels plans secrets d'Obama i ha afirmat que el candidat demòcrata vol apujar els impostos i que això paralitzarà el 50% dels beneficis de les petites i mitjanes empreses, fet que ocasionarà una allau d'acomiadaments, segons ha dit McCain. Però Obama s'ha defensat afirmant que el seu pla inclou una baixada d'impostos que afecta el 95% dels contribuents nord-americans i s'ha mostrat molt ferm en les seves propostes.

Dret, movent-se lliurement per tot l'escenari i gesticulant amb molta més naturalitat que en el debat previ, els dos candidats també s'han referit a qüestions de política exterior. McCain ha acusat Obama d'haver-se equivocat en donar suport a Rússia quan va agredir Geòrgia i ha recordat la poca experiència del senador d'Illinois pel que fa a afers exteriors. "Amb una carrera curta, no ha entès els reptes de la nostra seguretat nacional i no tenim temps per formar-nos a la feina", ha llançat contra Obama.

Obama no ha tardat massa a treure la guerra de l'Iraq per atacar McCain. El senador McCain en el darrer debat i avui un altre cop va suggerir que "no entenc les coses. És cert. Hi ha coses que no entenc. No entenc per què vam acabar envaint un país que no tenia res a veure amb els atacs de l'11-S, mentre Bin Laden i Al-Qaeda tenien camps d'entrenament de terroristes per atacar-nos a nosaltres. Aquest és el criteri del senyor Mccain, un criteri equivocat", ha conclòs.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut