Barcelona

Paul Auster presenta a Barcelona "Un home a les fosques"

En una multitudinària roda de premsa aquest dilluns a Barcelona, Paul Auster ha presentat la seva última novel·la, "Un homes a les fosques". El protagonista del nou llibre de l'escriptor novaiorquès és Ausgust Brill, un crític literari de 72 anys que té insomni i que, per passar les hores, s'inventa unes històries que porten el lector a la guerra civil nord-americana i a la guerra contra l'Iraq. L'autor de "La trilogia de Nova York", però, no només ha parlat de la seva obra, sinó de la situació actual del seu país. Paul Auster ha assegurat que els Estats Units es troben en una guerra civil en la qual "paraules i idees" són la munició.

Actualitzat

"A un home a les fosques", August Brill és un crític literari de 72 anys que ha tingut un accident de cotxe i que es recupera a casa de la seva filla Miriam, a Vermont, on també hi viu la seva única néta, que ha perdut el seu xicot a la guerra de l'Iraq. El protagonista té insomni, però intenta combatre'l inventant-se històries en mig de la nit per tractar de no pensar en la mort de la seva esposa, la soledat de la seva filla i la pena de la seva néta. "En una nit en blanc, el cervell es concentra amb el negatiu de la teva vida", ha dit Paul Auster, tot i que ha reconegut que ell normalment dorm bé.

Els EUA es troben en una guerra civil

L'escriptor nord-americà considera que els EUA són actualment un país "molt dividit" que està immers en una guerra civil en què no s'ataca amb "pistola i bales", sinó que la munició es nodreix de "paraules i idees".

El 4 de novembre, el dia de les eleccions presidencials als EUA, Paul Auster votàrà Barack Obama perquè "és un home d'una intel·ligència aguda que sap mantenir la calma fins i tot en circumstàncies de molta pressió". En canvi, considera que John McCain "és molt impulsiu, actua abans de pensar i se li escalfa el cap molt de pressa".

Paul Auster creu que si Obama perd "només serà perquè és negre", perquè si no ho fos, "després de la terrible presidència de George Bush, ningú dubtaria que el candidat demòcrata guanyaria les eleccions".

Anar al contingut