Sant Sebastià

El judici contre Ibarretxe, els dirigents del PSE i cinc membres de Batasuna serà el 8 de gener

El judici oral contra el lehendakari, Juan José Ibarretxe, els dirigents del PSE i cinc membres de Batasuna ja té data: se celebrarà el 8 de gener de l'any que ve. Se'ls acusa de desobediència per les reunions amb la il·legalitzada formació abertzale. El lehendakari Ibarretxe seurà al banc dels acusats del Tribunal Superior dos mesos justos abans de les pròximes autonòmiques basques per haver rebut Arnaldo Otegi l'abril del 2006. El lehendakari diu que té la "consciència tranquil·la" perquè va fer el què havia de fer. Patxi López i Rodolfo Ares també respondran per la reunió amb dirigents abertzales a Sant Sebastià el juny del 2006. El Fòrum d'Ermua espera que els condemnin a tots.

Actualitzat

El lehendakari ha assegurat aquest dilluns que té la "consciència tranquil·la" davant d'un judici que, segons ha afegit, serà "la part final d'un despropòsit".

Fonts de Lehendakaritza han explicat que aquesta serà "la primera vegada que es jutjarà un lehendakari per parlar amb Batasuna" quan "la mateixa justícia ja va deixar clar fa gairebé un any" que la reunió de representants del govern central amb la formació de l'esquerra abertzale, "fins i tot amb ETA no suposava cap delicte".

El Fòrum d'Ermua espera que el condemnin

El Fòrum d'Ermua, l'associació que exerceix l'acusació contra el lehendakari i la resta dels acusats, ha dit que resulta "molt didàctic" que Juan José Ibarrtexe "s'assegui al banc dels acusats" i espera que hi hagi una sentència condemnatòria contra tots per haver-se reunit amb Batasuna.

Anar al contingut