Girona

Girona implantarà la primera àrea verda d'aparcament després de Nadal

La primera àrea verda d'aparcament arribarà a Girona després de Nadal. Serà al Barri Vell i Pedret. Un 60% de les places de la zona, 315, seran per a residents, i una vintena més es convertiran en zona blava. La mesura es provarà en aquesta zona, i si funciona, s'ampliarà a dos barris més. Només se'n podran beneficiar, però, aquelles persones que paguin l'impost de circulació i estiguin empadronades a la ciutat. D'aquesta manera la capital gironina serà la segona ciutat catalana on s'implanti l'àrea verda després de la seva aparició a Barcelona.

Actualitzat
Als residents a Girona se'ls donarà una targeta, amb la qual els sortirà a 20 cèntims d'euro el dia o un euro 7 dies. Si no s'és del barri, però es viu a Girona, el preu serà de mig euro l'hora, i si no s'està en cap d'aquests dos grups, tarifa de zona blava.

La regidora de mobilitat, Isabel Salamaña, reconeix el sotrac que suposarà l'aplicació de la mesura per a les persones que van a Girona cada dia a treballar però que no hi viuen.

La implantació de l'àrea verda a Girona es començarà pel Barri Vell i Pedret, i si funciona, durant l'any s'exportarà el model a l'Eixample Nord i a la Devesa-Güell. A la resta de barris s'ha considerat que no calia implantar zones verdes, tot i que sí que en algun carrer concret es faran zones blaves.
Anar al contingut