Roma

Benet XVI alerta que els països que abandonin el catolicisme rebran el càstig de Déu

El papa Benet XVI alerta que els pobles ateus seran castigats per Déu. El pontífex considera que el catolicisme es va perdent a poc a poc a l'Europa occidental, ja que cada vegada hi ha menys vocacions i menys fidels, i adverteix que es pot arribar a extingir en algunes zones. És per això que adverteix els països menys fidels que rebran el càstig de Déu si abandonen el catolicisme.

Actualitzat
El pontífex creu que "sempre hi ha pobles disposats a acollir la fe", malgrat que en altres regions "es debiliti fins al punt d'arribar a extingir-se", tal com està passant actualment en alguns estats que en altres temps van ser "rics de fe i de vocacions". Ho ha afirmat durant la missa d'obertura de la dotzena assemblea general ordinària del sínode de bisbes, poc abans de l'inici de la marató de lectura ininterrompuda de la Bíblia, que retransmet la televisió italiana.

Precisament als països que pateixen falta de fe cristiana, el papa Benet XVI els ha alertat de les conseqüències que això pot comportar, conseqüències que passen pel càstig diví. Per la màxima autoritat de l'Església catòlica, quan l'home "elimina Déu del seu horitzó" i es converteix en "propietari absolut" d'ell mateix i "únic patró de la creació", s'expandeixen "l'arbitri del poder, els interessos egoistes, la injustícia i l'explotació", així com "la violència en totes les expressions". Això, segons el papa, ho demostren "àmpliament" els crims que cada dia apareixen als mitjans de comunicació.

Tot i això, el pontífex assegura que "el mal i la mort no tenen l'última paraula, sinó que "el que venç, al final, sempre és Jesús". I és que el papa ha recordat que, malgrat tot, les sagrades escriptures recullen un "missatge consolador".

Precisament el paper que tenen actualment les sagrades escriptures en la vida i la missió de l'Església serà un dels temes que es debatran en aquest sínode, en què participen 253 bisbes i eclesiàstics de tot el món, sis dels quals són espanyols. Com a principal novetat d'aquesta edició cal destacar la participació externa del primer no cristià, un rabí jueu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut