Barcelona

GRID, una internet deu mil vegades més ràpida

La xarxa internet aviat podria quedar obsoleta. Una nova xarxa, anomenada GRID, serà 10.000 vegades més ràpida que una connexió de banda ampla i permetrà, per exemple, baixar-se pel·lícules o la col·lecció completa de les cançons dels Beatles en pocs segons. Aquesta nova xarxa va néixer al laboratori d'investigació en física de partícules més gran del món, el CERN. La idea bàsica del GRID consisteix en una interconnexió global de computadores.

Actualitzat

David Britton, professor de Física de la Universitat de Glasgow, i un dels líders de la nova xarxa, assegura que "aquesta tecnologia revolucionarà la societat". Segons Britton, la idea de la nova xarxa va sorgir fa set anys, quan els investigadors del CERN es van adonar que, amb l'accelerador de partícules, generarien una quantitat tan elevada de dades que la internet actual podria col·lapsar.

Es calcula que per emmagatzemar les dades que genera en un any l'accelerador de partícules serien necessaris 56 milions de CD, que si s'apilonessin uns sobre els altres arribarien a una altura de 64 quilòmetres.

Anar al contingut