Madrid

El fiscal general de l'Estat alerta de l'increment de fills que maltracten pares i avis

La Memòria del fiscal general de l'Estat 2006 alerta que el nombre de fills que maltracten pares i avis va en augment i ha posat sobre la taula la necessitat de crear centres especialitzats on poder-los tractar. Segons aquest document, els protagonistes d'aquestes agressions són, a parts iguals, nois i noies majors o menors de 18 anys, vinculats, molts d'ells, amb el consum de drogues, alcohol i amb l'exclusió social. Nombroses fiscalies de l'Estat han destacat la dificultat que tenen per escollir la mesura més adequada en cada cas, ja que no hi ha recursos específics per a ells.

Actualitzat

La Memòria del fiscal general de l'Estat del 2006 és clara: cada vegada hi ha més fills que maltracten els seus pares o avis. Explica que, generalment, l'agressor està insatisfet amb la seva vida i que reclama als seus pares que compleixin tot el que ell vol sota l'amenaça de la violència en cas que no li concedeixin. Violència domèstica d'aquest tipus no només afecta famílies desestructurades o amb problemes d'integració social, sinó també famílies amb recursos econòmics, ben estructurades i organitzades.

Davant d'un cas de violència de fills a pares o avis, els fiscals no tenen clar quina mesura és la més adequada. Asseguren que una resposta penal no és suficient, perquè no resol el problema de les víctimes, i es queixen de la manca de recursos per atendre els fills violents. És per això que el fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, reclama centres especialitzats que els puguin oferir la teràpia i l'assistència necessàries. El fiscal també recorda que en moltes ocasions els pares no disposen dels recursos per solucionar el problema. Això provoca que trenquin les ordres d'allunyament adoptades i desisteixin de denunciar noves agressions.

Anar al contingut