Vilanova del Vallès

Roben una maleta amb material radioactiu a Vilanova del Vallès

El Consell de Seguretat Nuclear ha denunciat que a Vilanova del Vallès han robat material que conté elements radioactius de baixa activitat. El material consisteix en un equip per mesurar la densitat i humitat del terreny i si es manté tancat no hi ha cap risc però si s'obre, es manipula o es destrueix pot haver-hi riscos radiològics. L'equip robat és una maleta de color groc i un equip amb forma de caixa, també de color groc. El Consell de Seguretat Nuclear demana que si es localitza el material robat no es toqui i s'avisi la policia al telèfon d'emergències.

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen el robatori d'una maleta i una caixa groga amb material radioactiu a les obres de l'AVE a Vilanova del Vallès. L'equip consta d'una maleta de color groc amb obertura superior amb doble tancament de seguretat i una caixa del mateix color amb una nansa metàl·lica a la part de dalt, pantalla de vidre amb un teclat numèric i un tub metàl·lic. El maletí també conté dues fonts radioactives que serveixen per mesurar la densitat i la humitat del terreny.

Maletes com la desapareguda no representen un risc per a la població, ja que són de baixa intensitat i disposen de diversos sistemes d'aïllament. Tanmateix, sí que poden arribar a ser perilloses en cas que s'obrin o es destrueixin. Fonts de la investigació creuen que els lladres no sabien de què es tractava, ja que juntament amb la maleta es van endur altres elements que s'utilitzen en les obres de l'AVE. A la maleta hi ha el símbol internacional en forma de trèvol i la inscripció "radioactiu" en anglès.

Anar al contingut