Barcelona

Gaudí, l'única estació fantasma del metro de Barcelona que no ha funcionat mai

La de Gaudí és l'única estació fantasma del metro de Barcelona que no ha funcionat mai. Situada entre els carrers de la Marina i de Lepant, es pot visitar i està ben conservada. L'estació es va construir als anys seixanta perquè formés part de la línia 2. Després, però, es va canviar el projecte, es van unificar les línies 2 i 5 i l'estació va deixar de tenir sentit. L'estació de Sagrada Família estava molt a prop i es va optar per suprimir la de Gaudí. Així, les seves andanes estan sense servei des de fa més de 40 anys. L'estació, però, es troba en bon estat de conservació.

Actualitzat

L'espai ha tingut altres usos. L'Ajuntament l'ha fet servir per fer estudis estadístics sobre el pas dels trens i també s'ha cedit per gravar anuncis. L'espai disposa de dos nivells, l'inferior consta de dues andanes de 94 metres de longitud i està decorat amb marbre de color marró. El nivell superior abasta tota la longitud de l'estació i les andanes, dos dels accessos i el vestíbul, on hi ha la seu de les associacions de treballadors jubilats de TMB. En aquest espai s'hi entra pel que seria l'accés natural a l'estació.

També hi ha altres estacions fantasma que s'han desmontat. Per exemple, l'estació Ferran està tapiada sota la Rambla, entre Liceu i Drassanes. Aquí hi acabava la línia 3 fins que es va decidir prolongar-la pel Paral·lel. Altres estacions que van deixar de funcionar són les de Correus, al final de la Via Laietana; la de la Bordeta, que va ser el final de la línia 1 i l'estació Banc, que es troba emplaçada sota la plaça d'Antoni Maura.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut