Barcelona

Entre 4.000 i 5.000 persones participen a Barcelona en una manifestació en defensa del castellà

Unes 4.000 persones segons la Guàrdia Urbana, 5.000 segons els organitzadors, han participat a Barcelona en una manifestació pel bilingüisme i a favor de l'ús del castellà a l'escola. Convocada per Ciutadans - Partit de la Ciudadania (C's), la marxa ha transcorregut entre la plaça d'Urquinaona i la plaça de Sant Jaume de Barcelona, en un ambient festiu i sense incidents, segons la Guàrdia Urbana.

Actualitzat
Banderes del PP, taronges de C's, espanyoles, alguna catalana, ensenyes pirates i crits de "Llibertat, llibertat" i "Jo sóc espanyol" han estat els més repetits en la manifestació convocada per Ciutadans. També s'han vist pancartes amb eslògans com "En català sí, en castellano también", "Bilingüismo es libertad" o "Per una educació bilingüe a Catalunya", així com molts logotips de l'acte, una llengua de color taronja tallada, similar al símbol que identifica els Rolling Stones.

Durant la marxa, el líder de C's, Albert Rivera, ha declarat als periodistes que es tractava d'"un gran èxit" en què han participat "molts catalans" i també gent vinguda de la resta d'Espanya. Entre ells, l'actor Toni Cantó i l'escriptor i periodista Arcadi Espada, que ha estat l'encarregat de llegir el manifest al final de l'acte.

Rivera ha insistit que la manifestació "vol dir 'en compte!', perquè hi ha molts pares que, al marge de la llengua que fan servir, volen llibertat per elegir i convivència a les escoles, igual que als carrers. No cal separar els nens, sinó conviure a les escoles. És una sort ser bilingüe i mereixem una escola bilingüe".

De la seva banda, la presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, també assistent en l'acte, ha indicat que el seu partit s'hi ha adherit "per la defensa de la llengua de tots, el castellà, pel dret dels fills a accedir-hi, i per la llibertat dels pares a poder escollir la llengua dels nostres fills". Segons el seu parer, és "inaudit" que no es pugui elegir ser educat en "una llengua cooficial i de tots", i ha denunciat que "existeix discriminació des de les administracions, els poders públics i l'escola".

A la convocatòria també s'han sumat UCE i Ciutadans de Menorca, a més de 21 associacions com Convivència Cívica Catalana, Universitaris Liberal Demòcrates, Associació per la Tolerància, CADECA, Acció Cultural Miguel de Cervantes o la Unió de Guàrdies Civils.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut