Barcelona

Els Boixos Nois van convocar per internet l'anada a Montjuïc

Un anunci a la pàgina web dels Boixos Nois animava des de feia dies a acudir a Montjuïc per animar el Barça i assistir "en manifestació" fins al camp de futbol. A la pàgina web de la penya barcelonista, es feia una crida a "despedir com es mereixen" i "tenyir de blau i grana les tristes grades de Montjuïc" en "el darrer derbi que els pericos jugaran com a locals a Barcelona". L'anunci a la web fixava una hora i un lloc de trobada per anar cap a l'Estadi Olímpic, una marxa que els seguidors culers van fer escortats pels Mossos d'Esquadra i durant la qual van començar els incidents.

Actualitzat

Ni l'Espanyol ni els Mossos d'Esquadra es volen assumir cap responsabilitat dels aldarulls succeïts dissabte a Montjuïc durant el derbi entre Espanyol i Barça. Els Mossos no es responsabilitzen de l'entrada de bengales al camp, ja que els encarregats de fer els escorcolls als aficionats són els serveis de seguretat privada dels clubs.

Per la seva banda, el club blanc-i-blau vol utilitzar les imatges enregistrades pel seu propi circuit de televisió per demostrar que, abans del partit, els Boixos Nois ja estaven llançant bengales. Per l'Espanyol, els Mossos haurien d'haver intervingut a dins del recinte, tot i que els responsables policials opinen que una càrrega hauria pogut empitjorar les coses.

El director general executiu de l'Espanyol, Pedro Tomás, es reuneix aquest dilluns amb el secretari de Seguretat Pública del Departament d'Interior de la Generalitat, Joan Delort. Tomás assegura que el club es presentarà com a acusació particular contra els cinc Boixos Nois detinguts i, a més, vol denunciar els jugadors del Barça que, després dels incidents, van celebrar els gols amb els aficionats blaugranes.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut