Barcelona

El serial del semàfor de Cabrils

Paco Riviere és un veí de Cabrils que està fart de demanar que es repari el semàfor que dóna accés a l'escola del poble, ja que no funciona des de fa uns 20 anys. Durant tot aquest temps, ha preguntat a l'Ajuntament el motiu pel qual no funciona, sense obtenir-ne una resposta coherent. Finalment, va decidir enviar a El Meu 3cat24 un vídeo denúncia en què ho explica tot.

Actualitzat
Passat el temps, l'Alfred Serrano, primer tinent d'alcalde i regidor de Seguretat i Trànsit de Cabrils fins al març passat, tampoc s'explica per què l'alcalde actual no acaba de reparar el semàfor. "Amb l'agreujant ara", explica Serrano, "que el 15 de setembre s'acaba d'obrir una escola nova i la perillositat a la zona és més gran per l'augment d'alumnes que passen davant del desgraciat semàfor inutilitzat".

L'alcalde actual de Cabrils, Joaquim Colomer, diu que ja ha demanat un pressupost per saber què costaria posar el semàfor en funcionament, "almenys, de prioritat per als vianants". Colomer afegeix que després s'haurà de demanar a la Diputació de Barcelona (organisme responsable de l'estat de les carreteres i de la instal·lació dels senyals de trànsit) el permís perquè l'arreglin.

Els cas és que els veïns estan cansats d'aquesta situació perquè quatre vegades al dia hi passen pel davant els 650 alumnes que estudien a les dues escoles del poble, que es troben una al costat de l'altra. "Com que el semàfor mai ha funcionat, tenim cobertes les entrades i sortides dels escolars, al matí i la tarda, amb la policia local que vigila que no hi hagi cap accident", afegeix l'alcalde de Cabrils.

I una dotació de la policia local surt més a compte que reparar el semàfor?, es pregunten els veïns del poble. El cas és que la burocràcia ha mantingut aquesta situació de manera indefinida al llarg de dècades. No obstant, Joaquim Colomer preveu que no s'allargarà gaire més i assegura que a finals del 2008, com a molt tard, el poble de Cabrils ja tindrà el semàfor de davant de les escoles en funcionament. Caldrà celebrar-ho!

Anar al contingut