Los Angeles

Troben mort l'escriptor David Foster Wallace, un dels principals escriptors joves nord-americans

El novel·lista nord-americà David Foster Wallace, considerat un dels líders de la generació d'escriptors que van agafar notorietat a la dècada dels 90, ha estat trobat mort al seu domicili de Claremont, a Califòrnia. Wallace, de 46 anys, va donar-se a conèixer el 1987 amb la seva novel·la "The Broom of the System", però l'obra que li proporcionaria fama internacional va ser "Infinite Jest" ("Una broma infinita"), una paròdia sobre el futur dels Estats Units a través dels personatges d'una acadèmia de tennis i un centre de rehabilitació per a drogoaddictes.

Actualitzat

L'esposa de Wallace, Karen Green, va trucar divendres a la nit a la policia per alertar que, en tornar a casa, havia trobat que l'escriptor s'havia penjat. En diverses ocasions havia mostrat impulsos suïcides i, en una ocasió, fins i tot va demanar que l'internessin en una unitat de vigilància hospitalària perquè es veia incapaç de controlar aquesta pulsió.

Nascut a Ithaca (Nova York), el 1962, Wallace estava considerat la punta de llança d'una generació d'escriptors nord-americans on també hi havia William T. Vollman, Richard Powers o Jonathan Franzen. "Una broma infinita", de més de mil pàgines i amb una gran quantitat de notes al peu de pàgina que acaben creant una novel·la dins de la novel·la, va ser seleccionada per la revista "Time" com una de les cent millors novel·les escrites en llengua anglesa des de 1923.

Darrerament, Wallace estava cobrint la campanya presidencial del candidat republicà John McCain per a la revista "Rolling Stone" i també treballava com a professor d'escriptura creativa a Pomona College, un centre d'estudis dels afores de Los Angeles.

Anar al contingut