Madrid

Uns pescadors bascos aconsegueixen fugir d'un intent de segrest per pirates a Somàlia

Una embarcació basca de pesca de tonyina ha aconseguit escapar-se d'un intent de segrest per part d'un grup de pirates en aigües de l'oceà Índic, a prop de la costa de Somàlia. Segons fonts del Ministeri d'Afers Estrangers, els tripulants del vaixell "Playa de Anzoras" amb base a Bermeo, a Biscaia, estan sans i estalvis. Quatre vaixells de pirates han perseguit la nau, però sortosament han pogut fugir quan estaven pescant a 300 milles de les costes de Somàlia.

Actualitzat
Segons el govern basc, l'intent de segrest ha passat en aigües internacionals, a unes 325 milles de la costa de Somàlia, quan s'havia fet de nit. Les llanxes han perseguit l'embarcació, que ha pogut fugir gràcies a la rapidesa amb què ha actuat la tripulació. El tonyinaire s'ha situat a 370 milles de la costa, fora de perill.

Es dóna el cas que el vaixell perseguit pertany a l'armador Pevasa, el mateix propietari del "Playa de Bakio", el tonyinaire segrestat l'abril passat també per pirates somalis. Aleshores, van fer falta sis jornades de negociacions per posar fi al segrest de la nau, on viatjaven 26 persones. Algunes fonts van apuntar que s'havia pagat un rescat, però aquesta informació no s'ha confirmat mai oficialment.

L'executiu basc ja ha demanat al govern espanyol que incrementi les mesures de protecció dels vaixells.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut