Barcelona

Tres sindicats demanen la immersió lingüística total a Catalunya, les Illes i el País Valencià

Els tres sindicats de l'ensenyament majoritaris a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià han presentat avui un manifest a favor del català a l'escola. Denuncien que s'està imposant el monolingüisme espanyol a les aules i, per això, reclamen que s'implanti la immersió lingüística als tres territoris. Al seu parer, és l'únic mètode que garanteix que els alumnes acabin la Primària sabent escriure i parlar bé el català. Pel que fa el Principat, el sindicat USTEC considera que la immersió lingüística hauria d'arribar també a la Secundària.

Actualitzat
Sindicats d'ensenyament majoritaris a Catalunya, Illes Balears i València han exigit avui a les administracions autonòmiques i al govern central que el català, en les seves diferents variants dialectals, sigui la llengua vehicular de l'educació a les escoles d'aquests territoris.

En roda de premsa, els sindicats USTEC·STEs, STPV i STEI-I han recordat el valor dels programes d'immersió lingüística que els diferents governs autonòmics impulsen i han demanat al govern més mesures per a la conservació del català a les escoles.

"Volem promoure que la legislació permeti als estudiants saber català", ha apuntat la portaveu de STEI-I, Antònia Font. Ha proposat que el 100% de les matèries s'imparteixin en balear -actualment són el 50%-, ja que "és l'única fórmula perquè els alumnes sàpiguen els dos idiomes, perquè el castellà està garantit".
Anar al contingut