Ciclisme

Lance Armstrong tornarà a la competició

Lance Armstrong ho ha confirmat. L'edició digital de la revista nord-americana especialitzada en ciclisme de competició "Velonews" es feia ressò de fonts familiars: "Lance Armstrong torna". Però fins ara, tot eren rumors. Armstrong no ha volgut deixar passar gaire temps a les especulacions i ell personalment ha confirmat el retorn. Explica que té un objectiu: guanyar el vuitè Tour i demostrar que el càncer es pot superar. El nord-americà, que té 36 anys, ha dit que és una decisió consensuada amb la seva família i que es considera preparat per rendir de nou al més alt nivell.

Actualitzat
El que en principi podria tractar-se d'un rumor el fet és que 24 hores després, el mateix protagonista ha confirmat que, en efecte, tornarà a competir, quan és a punt de fer 37 anys. En un comunicat, Armstrong diu: "Estic molt content d'anunciar que després de parlar amb els meus fills, la meva família i els meus amics, he decidit tornar al ciclisme professional per conscienciar a la societat sobre la malaltia del càncer. Només aquest any, prop de 8 milions de persones al món moriran per culpa d'aquesta malaltia. Per això, és moment de tractar el càncer com un problema a escala mundial".

El seu advocat Bill Stapleton ha declarat que encara no se sap l'equip on correrà, tot i que l'Astana sóna com a primera opció. Tampoc estan decidides totes les curses on participarà al marge del Tour de França, que serà una vegada més el seu principal objectiu.

El texà, que farà 37 anys la setmana que ve, tornarà, doncs, a competir a Europa, al seu Tour. Armstrong, icona del ciclisme, dominador absolut del Tour entre el 1999 i el 2005, l'esportista que va superar un càncer testicular, que es va sometre a quimioteràpia agressiva i que va defensar a París i als bufets d'advocats el seu palmarès únic del fantasma del dòping. El ciclista que va ser escollit per posar-se el mallot groc francès set vegades es manté en un gran estat de forma i s'ha adaptat amb èxit a les curses de "mountain bike" americanes.
Anar al contingut