Madrid

El telèfon d'informació per a les víctimes de violència de gènere rep 8 consultes cada hora

El telèfon 016 d'informació i assessorament a les víctimes de violència de gènere ha rebut durant el seu primer any de funcionament 67.194 trucades, és a dir, 185 consultes al dia. El mes que s'han registrat més trucades ha estat l'agost passat, amb 228 de diàries, un fet que el govern espanyol atribueix al fet que a l'estiu hi ha més convivència de parella i al "cas Neira". Les dades demostren que les dones no truquen al 016 de forma impulsiva, sinó després de reflexionar sobre la seva situació. Catalunya se situa per darrere de Madrid i Andalusia pel que fa al nombre de consultes. En aquest darrer any, n'ha fet 8.875.

Actualitzat

Segons un informe de la delegació del govern espanyol per la violència de gènere, la majoria de trucades al 016 les fan les mateixes dones maltractades, però també els seus familiars i amics. El dilluns és el dia de la setmana que més consultes es fan. Truquen en hores que la seva parella no és a casa i això significa, segons la delegació del govern espanyol, que les dones maltractades actuen des de la reflexió i no des de l'impuls.

El mes d'agost passat ha estat el que més consultes s'han fet al 016, moltes, arran del "cas Neira", un incident que ha sensibilitzat molt la societat, segons assegura la delegació. També hi ha ajudat el fet que és durant l'estiu quan la convivència amb la parella és més intensa.

El 016 es caracteritza per donar informació i assessorar les dones víctimes de violència de gènere. Funciona 24 hores al dia, 365 dies l'any i és gratuït. A més, l'agressor no té manera de saber si s'hi ha trucat, ja que el número no queda registrat al telèfon del domicili i tampoc apareix a les factures.

Anar al contingut