Rodiezmo

Chaves i Guerra carreguen contra Montilla i la unitat catalana pel finançament

El curs polític comença mogut. El president de la Generalitat, José Montilla, ha rebut fortes crítiques d'algunes veus molt significatives del PSOE. Al mateix escenari on el cap del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, acostuma a inaugurar l'any polític, la festa minera de Rodiezmo, els barons del PSOE han atacat el front comú català pel finançament. El president d'Andalusia, Manuel Chaves, retreu a Montilla que lligui pressupostos amb les relacions amb el PSOE, i l'històric dirigent socialista, Alfonso Guerra, acusa d'irresponsable una possible unitat per exigir un finançament millor perquè podria acabar donant el govern al PP.

Actualitzat
El diputat del PSOE Alfonso Guerra adverteix de les conseqüències que en alguna comunitat autònoma, en al·lusió a Catalunya, s'uneixin tots els partits contra el govern. L'històric dirigent socialista i diputat al Congrés avisa que es podria derrocar l'executiu nacional i que això podria provocar que al final acabés governant el PP amb el suport dels nacionalistes.

El dirigent socialista assegura que no entén com hi pot haver "una comunitat en què s'uneixen tots els politics, de dretes i d'esquerres, per exigir al govern". Guerra ha recalcat, sense citar el PSC, que "o s'és socialista o no", però que no es pot plantejar un repte a l'executiu central sense pensar en les conseqüències. També ha afegit que aquesta és una actitud molt complicada d'entendre per un socialista.

L'exvicesecretari general del PSOE ha elogiat les mesures que està adoptant l'executiu davant l'actual situació econòmica i ha lamentat que "mentre uns estan fent grans esforços", en determinades autonomies "alguns polítics estan tibant cadascú de la punta d'una manta".

Guerra ha fet aquestes declaracions en la intervenció en la festa minera organitzada per la UGT a la localitat lleonesa de Rodiezmo, en què també ha participat el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i on acostuma a inaugurar el curs polític. El mateix escenari ha servit al president del PSOE i de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, per criticar el president català, José Montilla.

Chaves lamenta que el seu col·lega socialista hagi apel·lat a les relacions entre el PSOE i el PSC en el debat del finançament, dient que aquest assumpte "no es pot posar a sobre de la taula per negociar". Contestava així les declaracions d'aquest dissabte del president de la Generalitat, qui va sostenir que el nou sistema de finançament és una "prova de foc" per a les relacions entre els socialistes. El president federal del PSOE, que ha aclarit en roda de premsa que respecta però no comparteix les posicions de Montilla, ha afegit que hi ha molts militants del PSC o del PSOE que ho poden interpretar malament.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut