Tarragona

Tarragona enterra, després d'invertir 26 milions d'euros, el projecte del pàrquing automatitzat

Després de gastar 26 milions d'euros i de sis anys d'obres, l'Ajuntament de Tarragona ha renunciat al pàrquing intel·ligent de la plaça Jaume I. El consistori tarragoní no veu clar el projecte inicial i ara ha de gastar més diners per desmuntar el sistema d'aparcament informàtic i adaptar l'espai al sistema convencional. Segons l'Ajuntament, si el pàrquing intel·ligent hagués entrat en funcionament tal com estava previst en un principi, el temps d'espera per recollir el cotxe hagués estat d'unes cinc hores.

Actualitzat
El pàrquing de la plaça Jaume I finalment no serà robotitzat, sinó convencional. Després de més de 6 anys d'obres, l'Ajuntament ha decidit renunciar al projecte inicial que preveia la construcció d'un aparcament intel·ligent. A més, el pàrquing no tindrà 600 places com es deia, sinó unes 350.

El consistori ha confirmat que el pàrquing ha costat 7 vegades més dels 3,9 milions d'euros pressupostats en un principi; en total, més de 30,5 milions d'euros. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha explicat que el projecte ha estat un "desgavell que es pagarà durant 35 anys" amb un crèdit que han demanat a l'Institut Català de Finances. Ballesteros ha qualificat el projecte de "bony" i ha denunciat l'anterior consistori per un projecte que Tarragona haurà de "pagar durant 35 anys".

Depurar responsabilitats


A més, les obres per refer l'aparcament duraran 2 anys més i necessitaran més inversió. L'Ajuntament tarragoní culpa l'anterior govern municipal d'haver engegat el projecte amb mentides i ineficàcia. Per això, el govern municipal ha creat una comissió d'investigació per aclarir les responsabilitats polítiques, econòmiques i de gestió del polèmic aparcament.
Anar al contingut