Girona

Tretze nens hospitalitzats per problemes auditius després de l'aterratge d'urgència d'un vol de Ryanair

Un altre ensurt aeri. Tretze persones han estat hospitalitzades per problemes auditius després de l'aterratge d'urgència d'un vol de Ryanair a Llemotges, al sud-oest de França, que cobria el trajecte de Bristol a Girona. Nou dels ferits continuen ingressats al centre sanitari. Tots són nens de poblacions de la comarca de la Selva que tornaven d'una estada a Anglaterra. Ryanair ha assegurat que els hospitalitzats, juntament amb cinc dels seus familiars, i divuit persones més que van optar per no volar, els traslladaran aquesta tarda a Girona en autocar. Segons fonts d'Aena, a l'avió hi ha hagut un problema de despressurització que ha provocat problemes auditius als passatgers.

Actualitzat

L'aparell, un Boeing 737, ha tingut un problema de despressurització en ple vol. Com que l'avaria no es podia solucionar a l'aire, el comandant ha decidit desviar el vol i aterrar a l'aeroport de Llemotges. Per fer-ho, ha baixat ràpidament fins a una altura que fos acceptable per als passatgers, que han hagut d'utilitzar les mascaretes d'oxigen. Segons fonts d'Aena, l'avió ha descendit, en concret, 8.000 metres en pocs minuts, la qual cosa ha provocat problemes auditius com a conseqüència del fort canvi de pressió.

La companyia Ryanair ha contractat un altre avió per dur els passatgers a Girona, on han arribat cap a un quart de cinc de la matinada. Una quarantena, però, han preferit tornar a través d'altres mitjans.

En l'accident han resultat ferides 26 persones, 16 de les quals han hagut de ser hospitalitzades per problemes auditius. Tots, nens de poblacions de la comarca de la Selva. Tanmateix, els 9 nens que encara continuen hospitalitzats, previsiblement, podran tornar a casa en les pròximes hores.

A l'aparell hi viatjaven 176 persones, entre els quals hi havia una vintena de nens de la Fundació Joan Riera de Santa Coloma de Farners, a la Selva, que havien passat tres setmanes a Bristol en un curs per aprendre anglès.

Polèmica sobre el funcionament de les màscares d'oxigen

La companyia aèria Ryanair ha afirmat que les màscares que han saltat després de la despressurització de la cabina han funcionat correctament. Segons la companyia, els enginyers han revisat l'aparell i han confirmat que les màscares d'oxigen han actuat bé.

L'explorador de l'Àrtic Pen Hadow, que viatjava en l'aeronau juntament amb la seva dona i els seus dos fills, s'ha queixat que no hi va haver cap anunci sobre el problema i que algunes màscares d'oxigen no funcionaven.

Ryanair ha anunciat que es posarà en contacte amb tots els passatgers per expressar les seves disculpes pel que ha passat. L'aerolínia també ha explicat que l'aparell va passar l'última revisió el 24 de juliol i té una antiguitat de cinc anys

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut