Barcelona

Huguet desvincula els moviments tàctics dels partits de "l'obligació del govern de negociar bilateralment"

El Consell Executiu ha tornat a la feina aquest dimarts, després de les vacances estivals, amb les negociacions pel nou model de finançament com a qüestió clau; unes negociacions que, segons ha assegurat el conseller Huguet en la roda de premsa posterior, es troben en el mateix punt que abans de les vacances. Huguet ha assegurat que la posició de l'executiu continua sent unitat, diàleg i voluntat de negociar fins al final amb el govern espanyol. El conseller, però, ha remarcat que la negociació ha de ser bilateral i que en cap cas s'acceptarà un mal acord. Huguet ha afirmat que el govern està a punt d'arribar a un acord amb CiU i ha volgut separar els moviments tàctics dels partits al Congrés dels Diputats de l'actuació oficial del govern.

Actualitzat

"Els moviments tàctics del PSC no tenen res a veure amb l'obligació del govern." Així de contundent ha estat el conseller d'Indústria, Joan Huguet, que ha estat l'encarregat de comparèixer davant la premsa després del Consell de Govern d'aquest dimarts. Huguet ha assegurat que "la primera obligació" del govern és "negociar bilateralment amb el govern" de Madrid.

El conseller també ha afirmat que la posició de l'executiu català és exactament la mateixa que abans del descans estival, i que la voluntat és la de negociar fins al final, però mai acceptar un acord que no sigui positiu per a Catalunya. En aquest sentit, Huguet ha afirmat que el govern espera una contraproposta del ministre Solbes que s'acosti al que estipula l'Estatut.

Sense terminis

Sobre terminis, el conseller ha assegurat que el govern no en té, tot i que ha volgut recordar que l'executiu de Zapatero no ha complert el que estipulava l'Estatut, que era el 9 d'agost, i que ara, per tant, s'espera arribar a un acord al més aviat possible. Si es mira l'horitzó dels pressupostos generals, Huguet ha afirmat que seria lògic que recollissin l'acord de finançament, tot i que no és clar que s'arribi a temps.

Pacte amb CiU

Huguet també ha afirmat que està gairebé enllestit un pacte del govern amb Convergència i Unió de cara a la negociació amb Madrid, que ha recalcat diverses vegades que ha de ser una negociació bilateral.

ERC recrimina Saura

Els consellers republicans, encapçalats pel vicepresident Josep Lluís Carod-Rovira, han recriminat el conseller d'Interior, Joan Saura, la confusió generada quan va pactar amb la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, un termini de tres mesos per acordar el finançament, a canvi de retirar la petició de compareixença de José Luis Rodríguez Zapatero. Saura ha comentat que el pacte el va fer en qualitat de líder ecosocialista.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut