Bixkek

Moren uns setanta passatgers d'un avió que s'ha estavellat al Kirguizistan

Un avió de passatgers de la companyia Itek-Air s'ha estavellat a cinc quilòmetres de l'aeroport de Bixkek, la capital del Kirguizistan, segons ha informat el Ministeri de Situacions d'Emergència d'aquest país de l'Àsia central. L'aparell, un Boeing 737-200, portava unes 90 persones a bord, entre les quals 7 tripulants i 83 passatgers, i haurien sobreviscut una vintena de persones. L'accident hauria passat pocs minuts després de l'enlairament, en detectar-se un problema tècnic i intentar tornar a l'aeroport. Segons el primer ministre, Ígor Chudínov, la catàstrofe es podria deure a una despressurització en l'interior de la nau. L'avió es dirigia a l'Iran.

Actualitzat

Segons dades del Departament d'Aviació Civil del Kirguizistan, unes 70 persones haurien mort en estavellar-se un Boeing 737 a les proximitats de l'aeroport internacional de Manas, als afores de la ciutat de Bixkek, la capital d'aquesta república de l'Àsia central.

Aquestes fonts confirmarien que a bord de l'aparell, que pertanyia a la companyia privada Itek-Air i cobria el trajecte des de Bixkek fins a la ciutat iraniana de Mesket, hi viatjaven un total de 90 persones, entre passatgers i tripulació. Els passatgers serien de l'Iran, Turquia, el Canadà i la Xina, a més de Kirguizistan. Entre ells, hi havia la selecció juvenil de bàsquet del Kirguizistan.

Una portaveu del Ministeri de Sanitat, Elena Bayalínova, ha declarat que al lloc de la tragèdia hi ha molts ferits amb greus cremades i que s'ha enviat un total de 14 ambulàncies fins a la zona.

L'aparell era del 1979 i és trobava en bones condicions tècniques, segons el primer ministre. La companyia aèria està inclosa a la llista negra de les aerolínies que tenen prohibit operar a la Unió Europea.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut