Barcelona

El públic podrà assistir a les subhastes de les llotges de peix de Catalunya

La Generalitat preveu invertir uns 3,8 milions en la rehabilitació de les llotges de peix de Catalunya, en les quals crearà itineraris perquè els visitants puguin assistir a les subhastes de peix sense interferir en la gestió d'aquest espai. La major part dels edificis de les llotges de peix de Catalunya es rehabilitaran per adaptar-los a les noves normatives ambientals i sanitàries, en el marc del Pla de Millora de les Llotges, impulsat pels departaments d'Agricultura i Obres Públiques de la Generalitat, que han informat sobre aquesta inversió.

Actualitzat

Entre el 2009 i el 2010 s'espera poder rehabilitar totes les llotges de pescadors dels 16 ports pesquers que depenen de la Generalitat. Per tant, en queden excloses les llotges dels ports de Barcelona i Tarragona, que formen part dels ports de l'Estat.

Aquestes reformes, que costaran 3,8 milions d'euros, tenen dos objectius principals. D'una banda, apropar el funcionament de les llotges a la ciutadania, i de l'altra assolir els nivells de bones infraestructures que demana el nou Pla de Millora de Llotges impulsat pels departaments d'Agricultura i Obres Públiques.

En alguns casos, aquests diners invertits serviran per construir noves grades perquè els consumidors de peix puguin assistir a les subhastes i puguin visitar el recorregut que fa el peix des que arriba fins que es ven, per conèixer més detalladament com funciona una llotja.

Un exemple de reforma és la de la llotja del peix blanc d'Arenys de Mar, al Maresme. En aquest cas es preveu distribuir l'edifici en zones d'ús per diferenciar el circuit del peix. A la sala de subhasta es construirà una nova grada i es crearà un circuit per als visitants. A més a més, es farà una nova canalització de l'aigua, electricitat, enllumenat públic i xarxa contra incendis. Tot plegat té un pressupost de 100.000 euros.

Hi ha una primera llotja que ja s'ha millorat, la de l'Atmella de Mar, en la qual s'han adaptat les àrees de treball seguint criteris de funcionalitat i s'ha construït una passarel·la que facilita el trànsit de vianants. A més, també s'ha equipat el moll amb subministraments d'electricitat i aigua.

Després de l'estiu es preveu començar les obres a les llotges dels ports de Llançà, el Port de la Selva, Roses i Blanes, totes a la Costa Brava. La resta es faran en els dos anys vinents.

Anar al contingut