Roma

Un sacerdot organitza un concurs per escollir la monja més guapa d'Itàlia

El capellà Antonio Rungi està disposat a fer caure el mite que només les noies menys atractives es fan monges. Per aconseguir-ho ha tingut la pensada d'organitzar un concurs de bellesa en línia per escollir la religiosa més guapa d'Itàlia. Les candidates no desfilaran amb els seus hàbits ni hauran de demostrar els seus dots. En tindran prou enviant una fotografia que després es penjarà en una pàgina web perquè els internautes puguin votar. El sacerdot està convençut que aquesta elecció incidirà en la missió evangelitzadora i, fins i tot, farà augmentar la vocació de les joves.

Actualitzat
Els requisits per optar a ser escollida "miss monja" són molt amplis i permeten que hi participin tant novícies com professes d'entre 18 i 40 anys. L'impulsor de la iniciativa, a més, demana a les germanes que s'animin a participar que enviïn "fotografies boniques i expressives que mostrin la bellesa tant en el pla estètic com en l'espiritual".

Antonio Rungi ha fet una crida perquè siguin moltes les monges que "revelin la seva bellesa" i està convençut que una religiosa "santa, intel·ligent però també guapa pot donar molt en la missió de l'evangelització i de la pastoral juvenil". En un temps en què "la visibilitat és molt important", afegeix el teòleg, el concurs pot servir a les monges perquè es conegui "el seu institut o el carisma d'una fundació religiosa".

Però Rungi va molt més enllà i està confiat que el certamen permetrà canviar la imatge de "dones tristes, desil·lusionades i no realitzades" que tenen les monges i "farà augmentar les vocacions entre les joves".

Però les seves ambicions van més enllà i, malgrat que ara el concurs es fa per internet, la voluntat d'aquest capellà és organitzar en un futur un veritable concurs de bellesa per a monges en el qual es puguin guanyar premis que es destinaran a les iniciatives humanitàries dels instituts religiosos a què pertanyin.
Anar al contingut