Barcelona

Prohibeixen la reedició de "Tintín y el loto rosa"

La societat Moulinsart, que té els drets del creador de Tintín, ha prohibit a Edicions de Ponent que reediti el volum "Tintín y el loto rosa", perquè considera que la història que explica perverteix l'essència del famós personatge. Després de mesos de negociacions, la fundació ha decidit no portar el tema als tribunals a canvi que l'editorial no en publiqui una segona edició. "Tintín y el loto rosa" explica la vida del periodista dotze anys després de la mort d'Hergé, el seu creador.

Actualitzat

Dotze anys després, la vida de Tintín ha canviat substancialment. El seu gos Milú ha mort, el capità Haddock s'ha gastat els diners en orgies i en el joc, el professor Tornasol està ingressat en un psiquiàtric i Tintín, deprimit, decideix fer-se reporter de premsa rosa. El llibre dóna detalls, per primera vegada, de la seva sexualitat. Aquest argument no ha agradat a la Fundació Moulinsart perquè creu que la història desvirtua l'essència de Tintín i creu que aquest llibre no s'hauria d'haver publicat mai.

"Tintín y el loto rosa" es va publicar a finals de l'any passat coincidint amb el centenari del naixement d'Hergé. El text és d'Antonio Altarriba i les il·lustracions de Ricard Castells i Javier Hernández Landazábal.

Anar al contingut