Barcelona

Creu Roja demana als banyistes que no entrin a l'aigua si hi ha bandera vermella per evitar accidents

La Creu Roja insisteix als banyistes que respectin les seves indicacions i no entrin al mar en cas de bandera vermella. L'ONG recorda que dimarts un home va morir ofegat a Coma-ruga i que van haver de fer una vintena de rescats de banyistes que van ignorar el senyal que prohibeix el bany. Aquest dimecres, la bandera vermella ha onejat en catorze platges de la demarcació de Tarragona: les de Calafell, Cunit, Vila-seca, l'Ampolla i el Perelló. La groga de precaució està hissada a la resta de platges tarragonines, a la majoria de Barcelona i a les de Pals i Sant Pere Pescador, a l'Empordà. La bandera verda oneja a la resta de la Costa Brava i a les platges de Montgat, Pineda de Mar, Calella i el Masnou, al Maresme.

Actualitzat

No respectar la bandera vermella a les platges pot costar la vida. Dimarts, un home de 76 anys veí de Barcelona va morir ofegat a la platja de Coma-ruga, mentre es banyava amb la seva néta tot i onejar el color vermell. Des de la Creu Roja es demana als banyistes que facin cas de les advertències i no entrin a l'aigua quan hi ha bandera vermella, perquè encara que no ho sembli les onades tenen molta força.

Quan als diferents punts de socors de la Creu Roja oneja la bandera vermella s'engega un protocol d'actuació. Els vigilants abandonen la torreta de vigilància i es dirigeixen vora el mar per advertir els banyistes del perill que corren. Tot i la prohibició, molts d'ells tornen a banyar-se minuts més tard.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut