Barcelona

El PP demana la compareixença de Zapatero al Congrés per explicar la negociació del finançament de Catalunya

El PP ha demanat la convocatòria de la Diputació Permanent del Congrés per tal que aprovi la compareixença del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a la cambra baixa. Els populars li reclamen explicacions sobre l'estat de les negociacions del model de finançament de Catalunya. És el que ha dit la presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, després de reunir-se amb el conseller d'Economia, Antoni Castells, al Departament d'Economia de la Generalitat. Sánchez-Camacho creu que el govern de Zapatero "està paral·litzat" en el tema del finançament i l'ha acusat de visitar Catalunya per aconseguir vots i després oblidar-se dels catalans. La líder del PP català ha traslladat a Castells la necessitat de tenir un model de finançament just, però negociat al marge de l'Estatut.

Actualitzat

La presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha estat molt crítica amb el govern de José Luis Rodríguez Zapatero del qual ha dit que està patint una "paràlisi absoluta" tant per resoldre la negociació del sistema de finançament com la crisi econòmica. Per Sánchez-Camacho, Zapatero "no dóna respostes, està desaparegut" i per això reclama que comparegui davant el Congrés. El PP vol explicacions sobre "la crisi que ha generat en no resoldre la revisió del model de finançament" i ha demanat a tots els partits catalans que se sumin a la petició de compareixença de Zapatero a la cambra baixa.

Model just, però fora de l'Estatut

La presidenta del PP a Catalunya ha reclamat a Castells un model de finançament que sigui "just per Catalunya, estable, perdurable en el temps i que doni estabilitat a les comunitats autònomes". Sánchez-Camacho ha defensat "un gran acord de tots els partits catalans, en el qual tots puguem estar presents. Això sí que ha de ser al marge de l'Estatut".

El següent a reunir-se amb el conseller d'Economia ha estat el portaveu de Ciutadans, José Domingo. Tots dos han coincidit que Catalunya necessita un nou model de finançament, però no s'han posat d'acord ni en el fons ni en la forma. Domingo rebutja la negociació bilateral del nou sistema. Ha dit que "és un gran error" i ha reiterat que Ciutadans es demarca del front comú català. El portaveu de Ciutadans ha reclamat que el nou model de finançament sigui més transparent i que s'aboleixin els privilegis de les comunitats forals.

Anar al contingut