Barcelona

Homs qualifica Zapatero de president "més fals de la història" per haver incomplert l'Estatut

Convergència i Unió ha carregat durament contra el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. Ho ha fet el diputat de la federació nacionalista Francesc Homs, en una compareixença després de la reunió que la delegació de CiU ha mantingut amb els representants del tripartit per analitzar la situació generada per l'incompliment del termini que marca l'Estatut per definir les línies generals del nou model de finançament autonòmic, i que expira aquest dissabte. La trobada s'ha saldat amb l'acord de les quatre forces catalanes -a banda de CiU, PSC, ICV i ERC- per elaborar "una proposta catalana" que reculli el model de finançament que donaria compliment a l'Estatut. A banda, els partits s'han compromès a assolir un acord amb l'Estat només si és "bo" i satisfà aquestes quatre forces.

Actualitzat

Francesc Homs ha qualificat de "fet molt greu" l'incompliment de l'Estatut per part del govern espanyol i ha demanat al president José Montilla que no es faci enrere en les negociacions. Homs ha incidit en el fet que el mateix Zapatero va votar l'Estatut, una llei que va aprovar el Congrés i va ser referendada en referèndum per la ciutadania catalana, i l'ha acusat d'estar "desaparegut" i, sobretot, de ni tan sols demanar "disculpes al poble de Catalunya".

El diputat de CiU ha afirmat que és "evident" que la data per tancar el nou finançament per a Catalunya que ha de complir l'Estatut amb l'Estat és l'aprovació dels pressupostos generals de l'Estat. En tot cas, ha dit que des de Catalunya no s'acceptarà un mal acord que incompleixi el model que emana del text estatutari.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut