Madrid

Les matriculacions de vehicles cauen un 27,5% al juliol

Que el sector automobilístic es troba en crisi ja no és cap novetat. Així ho confirmen, mes a mes, les dades de vendes i matriculacions a l'estat espanyol. Les últimes, corresponents al mes de juliol, són especialment negatives. Durant el mes passat es van matricular un total de 121.437 vehicles, un 27,5% menys que el mateix mes de l'any passat, quan el nombre de vehicles matriculats va pujar a 167.426. Segons les dades que han fet públiques les associacions de fabricants (Anfac) i venedors (Ganvam), es tracta del tercer mes consecutiu de forta caiguda del mercat -per sobre del 20%-, amb l'agreujant que juliol acostuma a ser tradicionalment el de major volum de matriculacions. Cal remuntar-se al 1997 per trobar un registre similar al del juliol d'enguany. Aleshores, la xifra va ser de 125.000 matriculacions. En el que portem d'any, s'han matriculat 823.808 vehicles, un 19,2% menys que el 2007.

Actualitzat

Anfac ha explicat que les dificultats econòmiques que es produeixen des de principis d'any "influeixen en gran mesura" en la demanda de vehicles, en especial pel deteriorament de la confiança del consumidor, l'empitjorament dels nivells d'ocupació i l'enduriment de les condicions dels crèdits a les famílies.

Especialment preocupant és el comportament dels particulars, que al juliol van comprar un 29,2% menys de vehicles que ara fa un any. En el global de l'any, el descens és del 22,2%. Tots dos registres són superiors a les previsions del sector per al conjunt de l'any.

Les empreses de lloguer de cotxes també compren menys. En concret, al juliol, les vendes del sector van retrocedir un 18%. Gràcies a les compres de mesos anteriors per afrontar la temporada turística, però, la dada de reducció anual és força moderada, tan sols d'un 4,9%.

Per segments, el sector de turismes va caure un 26,6%, una dada millor que la que presenten els tot terrenys, que van registrar un 36,3% menys de matriculacions respecte al juliol de l'any passat.

Anar al contingut