Londres

L'acudit més antic del món és del 1900 abans de Crist

"Una cosa que no ha passat mai des de temps immemorials: una dona jove tirant-se un pet sobre els genolls del seu marit". Potser ara no fa gràcia, però els experts de la universitat britànica de Wolverhampton han conclòs que aquest és l'acudit més vell de la història.

Actualitzat

És del 1900 abans de Crist i es basa en un proverbi dels sumeris, el poble que va viure al que avui és el sud de l'Iraq. La universitat ha fet recerca sobre l'humor a petició del canal de televisió "Dave". La conclusió és que, tot i que els gustos canvien amb el temps, els acudits han continuat incloent l'humor escatològic, els jocs de paraules i els tabús com a eixos vertebradors.

Al segon lloc de la llista hi ha un broma del 1600 aC, sobre un faraó que, suposadament, era el rei Snefrú."Com entretens un faraó avorrit? Fas navegar sobre el Nil una barca carregada de dones joves vestides només amb xarxes de pescar i li demanes al faraó que vagi a agafar un peix".

La broma apareix en un papir que es conserva des del 1866 al Museu Egipci de Berlín. En la categoria d'humor britànic -que té molts adeptes- hi ha un acudit del segle X.:"Què penja de la cuixa d'un home i es vol ficar en un forat on s'hi fica sovint? Resposta: Una clau".

El 3cat24 busca el millor acudit de la història. Deixa'ns la teva opinió aquí!

Anar al contingut