Palma

El Barça cancel·la un viatge amb Air Berlin per negar-se a fer servir el català

El Futbol Club Barcelona ha cancel·lat el contracte que tenia amb Air Berlin per traslladar l'equip aquest estiu a conseqüència del rebuig de l'aerolínia a fer servir el català. Segons han informat fonts de la companyia aèria, el Barça va contractar un vol xàrter amb un avió de la marca LTU, propietat d'Air Berlin, que havia de dur els blaugrana des de Palma a Itàlia i d'aquí als Estats Units. Air Berlin s'ha mostrat "perplexa" per la cancel·lació i ha justificat que, per una companyia alemanya, "fomentar el castellà ja ens suposa un gran esforç". Fa uns mesos va saltar la polèmica quan Air Berlin es va negar a promoure el català en la informació de la companyia i va denunciar la discriminació del castellà a les illes Balears.

Actualitzat
El director d'Air Berlin a Espanya i Portugal, Álvaro Middelmann, s'ha queixat de l'actitud del club. "No tenim la pesta", ha assegurat després de qualificar de "bastant peregrins" els arguments adduïts.

Segons ha explicat, Air Berlin haurà de reintegrar el 50% del cost del trajecte a l'empresa a través de la qual el Barça va contractar el vol. L'altra meitat quedarà en mans de l'aerolínia en conceptes de despeses per la rescissió de l'acord.

Air Berlin ha apel·lat al dret "d'una empresa privada internacional d'expressar-se com ho consideri oportú", tal com ja va fer per la polèmica anterior.

Des de Barcelona ningú no s'ha pronunciat sobre la polèmica, que ha destapat la Cadena Cope.
Anar al contingut