Londres

Londres estudia eximir de la condemna per assassinat qui mati el seu maltractador

El govern laborista britànic està estudiant substancials canvis en la legislació sobre l'homicidi encaminats a obrir una nova línia de defensa per a les dones víctimes de la violència domèstica. Segons la proposta del govern, les persones que matin la seva parella després de patir anys de violència domèstica podran evitar una condemna d'assassinat i ser acusades només d'homicidi. Es busca així que les víctimes d'aquest tipus de situacions no hagin de demostrar que van actuar de manera espontània quan van donar mort als seus torturadors". Aquest recurs, però, només es permetria en casos excepcionals.

Actualitzat
Igualment, les reformes proposades al Parlament britànic han de posar fi a la tradició de la utilització de la provocació com a defensa, que permetia a molts homes escapar de la condemna per assassinat argumentant que havia estat provocat per justificar el fet d'haver matat la seva dona. L'anomenat "crim passional".

"Hi ha moltes situacions en què les passions es desborden i les persones se senten profundament ofeses, sobretot si es tracta de relacions molt estretes. Però per devastadores que puguin ser aquestes situacions per als interessats, és necessari que sàpiguen resoldre-les sense recórrer a la violència", ha explicat la ministra britànica per a la Dona, Harriet Harman.
Anar al contingut