Barcelona

ICV no donarà suport a la llei d'educació de Catalunya

Iniciativa per Catalunya-Verds no donarà suport al projecte de la llei d'educació de Catalunya que, previsiblement, aprovarà aquest dimarts el govern català. Els ecosocialistes admeten que en la negociació dels últims dies hi ha hagut avenços, però que han estat insuficients. El desacord principal està en la definició del sistema educatiu. Mentre que Iniciativa-EUiA aposta per la de "sistema públic d'educació", el projecte de llei el defineix com a "sistema d'interès públic". Això, segons la formació ecosocialista, perpetua les diferències entre l'escola pública i la concertada. És la primera vegada en aquesta legislatura que la coalició ecosocialista no dóna suport a un projecte de llei del govern català.

Actualitzat
La portaveu d'ICV i diputada responsable en temes d'educació al Parlament, Dolors Camats, ha explicat que "el que ha de fer la llei és recollir l'esperit del Pacte Nacional per a l'Educació, especialment pel que fa a establir un servei que acabi amb la doble xarxa privada i pública" d'ensenyament.

Camats ha lamentat no disposar de més temps abans de l'aprovació del projecte de llei que "ens hauria permès avançar en més acords i també a la resta de la comunitat educativa que s'ha de veure reflectida a la llei" i ha afegit que la nova norma ha d'establir garanties per a la gratuïtat i la corresponsabilització de tots els centres finançats amb fons públics.

Això no obstant, la portaveu d'ICV ha destacat que la definició del caràcter propi d'escola pública que es defineix com a "catalana, laica, inclusiva i plural" i el paper de l'administració com a titular de l'escola pública són altres aspectes positius fruit "de la negociació d'ICV amb el Departament d'Educació durant aquesta setmana".
Anar al contingut