Troben a l'interior de la Creu de Vilabertran uns documents que aporten noves dades sobre el seu origen

Vilabertran (Alt Empordà).- Restauradors del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, que treballen en coordinació amb el Museu d'Història de Catalunya, han trobat uns documents a l'interior de la Creu de Vilabertran, la creu d'orfebreria processional més antiga de Catalunya. Es tracta d'uns fragments de documents de finals del segle XIII o principis del XIV, que confirmen l'origen gironí de la creu, ja que s'hi poden llegir termes en català i en llatí, entre els quals destaca una referència a la Seu de Girona. Els documents, de molt petites dimensions, seran restaurats i analitzats a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Vilabertran (Alt Empordà).- Restauradors del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, que treballen en coordinació amb el Museu d'Història de Catalunya, han trobat uns documents a l'interior de la Creu de Vilabertran, la creu d'orfebreria processional més antiga de Catalunya.

Es tracta d'uns fragments de documents de finals del segle XIII o principis del XIV, que confirmen l'origen gironí de la creu, ja que s'hi poden llegir termes en català i en llatí, entre els quals destaca una referència a la Seu de Girona.

Els documents, de molt petites dimensions, seran restaurats i analitzats a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Veure un reportatge de vídeo i fotos al web del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya
Anar al contingut