Barcelona

UGT, CCOO i associacions de pares i d'estudiants estan en contra del redactat del projecte de llei d'educació

Vuit entitats firmants del Pacte Nacional per a l'Educació són contràries al redactat actual del projecte de llei d'educació. Comissions Obreres, UGT, associacions de pares i d'estudiants veuen amb preocupació que el text no garanteixi l'ensenyament com un servei públic i que pugui perpetuar les diferències entre l'escola pública i la concertada. En la declaració que han fet pública aquestes entitats, es reafirmen en la necessitat de desenvolupar el "servei públic educatiu", mantenint la denominació recollida al Pacte Nacional per a l'Educació, i no la de "servei d'interès públic" com diu el nou redactat de la llei d'educació.

Actualitzat
La representant de CCOO de Catalunya, Dolors Llobet, ha indicat que si bé darrere la denominació de "servei públic educatiu" hi ha el dret de tots els ciutadans a rebre una educació de qualitat, darrere les paraules "servei d'interès públic" suposen una prestació de servei, "similar al subministrament elèctric".

Per la seva banda, el representant de la Fapac, Walter García-Fontes, ha dit que un servei públic educatiu garanteix que no hi hagi barreres econòmiques ni d'admissió dels alumnes en tots els centres sostinguts amb fons públics, ja siguin públics o concertats.

La representant de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Montse Ros, ha indicat que el canvi de terminologia "respon a un canvi de conceptes i intencions", com la corresponsabilitat en l'escolarització de tots els alumnes, el finançament suficient i la distribució equilibrada dels immigrants en els centres educatius.

Les entitats que han signat aquesta declaració també es queixen que la llei d'educació no faci una aposta "clara" per l'ensenyament de Primer Cicle d'Educació Infantil que garanteixi la seva concepció de servei públic i una oferta suficient de places.

Així mateix, consideren que aquestes condicions garanteixen l'objectiu del Pacte Nacional per a l'Educació d'acabar amb la dualitat del sistema educatiu actual d'escoles públiques i concertades amb fons públics.

Les vuit entitats signants han reconegut la voluntat del Departament d'Educació d'acceptar suggeriments abans de l'aprovació final del text, com va assegurar el conseller Maragall dimecres passat en una roda de premsa.

El Departament d'Educació va introduir diverses modificacions al text de la llei d'educació per tal que l'escola concertada i CiU hi donin suport. Així, va substituir l'expressió "servei públic d'educació" per la de "servei educatiu d'interès públic" i va decidir mantenir el dret dels pares que els seus fills rebin la formació religiosa i moral més d'acord amb les seves conviccions.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut