Blanes

Un terratrèmol de 3,5 sacseja la Selva i es fa sentir fins i tot al Baix Llobregat

La terra s'ha tornat a moure, aquesta mitjanit, a les comarques gironines. Un terratrèmol de poca intensitat, de 3,5 graus en l'escala de Richter, ha sacsejat les comarques de la Selva i la Garrotxa, tot i que s'ha arribat a notar fins i tot en algun punt del Baix Llobregat. El sisme, el segon en un mes, ha causat cinc rèpliques, l'última aquest mateix dimecres. Tot i que no hi ha hagut danys, alguns veïns s'han endut un bon ensurt.

Actualitzat

El terratrèmol, que no ha provocat ferits, s'ha produït poc després de dos quarts d'una de la matinada. L'epicentre s'ha situat al nord de Sant Feliu de Buixalleu, a la Selva, al centre del triangle que formen Arbúcies, Santa Coloma de Farners i Sant Hilari Sacalm, tres dels set municipis que els bombers han inspeccionat per buscar-hi possibles desperfectes. No hi han trobat cap esquerda, i tampoc a Olot, la població on s'han notat més els efectes del sisme. També l'han notat, tot i que molt més lleu, els dos Vallès, Barcelona i el Baix Llobregat.

El sisme ha tingut almenys cinc rèpliques, la més forta de 2,5 graus i l'última aquest mateix matí. El telèfon d'emergències, el 112, ha rebut 62 trucades pel tremolor.

Segons el responsable de la xarxa sísmica de l'Estat, Luís Cabañas, el moviment s'ha produït a menys d'un quilòmetre de la superfície, i per això molts veïns l'han notat. Tot i això, alguns ni se n'han adonat.

Fa just un mes hi va haver un terratrèmol a la mateixa zona, de 3,1 graus en l'escala de Richter. L'epicentre es va situar entre Santa Coloma i Sant Hilari Sacalm.

Anar al contingut