Barcelona

Montilla reclama a Zapatero el compliment de l'Estatut i que es millori la proposta de finançament

Exigent discurs de José Montilla en la clausura de l'onzè congrés del PSC. El reelegit primer secretari dels socialistes catalans i president de la Generalitat ha reclamat a José Luis Rodríguez Zapatero el compliment de l'Estatut i ha recordat al president espanyol que ell també va votar el nou Estatut català al Congrés. Montilla ha advertit també Zapatero que cal "millorar" les bases del finançament autonòmic que aquesta setmana ha fet públiques el ministre d'Economia, Pedro Solbes.

Actualitzat

"Les primeres notes del nou sistema no ens han agradat, però esperem a veure la següent", ja que el debat sobre el finançament no només és necessari, sinó "inajornable". A continuació, Montilla ha reivindicat l'Estatut i el seu desplegament, i també ha felicitat Zapatero pel seu compromís amb l'autogovern català i la seva defensa de la llengua catalana i el model educatiu d'immersió lingüística.

El primer secretari dels socialistes catalans ha assegurat que des del PSC "s'estima" Zapatero, però encara s'estimen més "Catalunya i els seus ciutadans". Montilla ha assegurat que, en el desplegament de l'Estatut i molt especialment en matèria de finançament, tant el PSC com el PSOE, el govern central i la Generalitat tenen plegats "una gran oportunitat", i ha afirmat que els desacords en aquestes qüestions "serien dolents per a tots".

Serè però ferm, Montilla ha demanat Zapatero que "no decebi" Catalunya en qüestions com el finançament. Fins i tot, el president català ha volgut deixar clar que, si cal, tornarà a crear "problemes" al president espanyol, tot i que ha qualificat de "tonteria" la posició d'aquelles formacions com CiU que creuen que "l'autèntica mesura del nostre compromís amb Catalunya és la quantitat de problemes que et provoquem".

"Qui t'estima, et farà patir", ha assenyalat Montilla amb ironia, que ha afirmat davant Zapatero que l'acord en matèria de finançament no s'assolirà "a qualsevol preu", perquè, segons el primer secretari del PSC això seria "dolent per a Catalunya i dolent per a Espanya". "Si Catalunya negocia no és perquè tot continuï igual i ajornar els problemes", ha dit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut