Barcelona

Els diputats Oriol Pujol i Joan Ferran s'insulten al Parlament

Les declaracions del convergent Felip Puig sobre la qualitat del català del president de la Generalitat, José Montilla, ha provocat un aldarull dialèctic entre dos diputats en el ple del Parlament d'aquest dijous. El foc creuat d'insults ha anat a càrrec del diputat de CIU, Oriol Pujol, i el del PSC, Joan Ferran. Segons fonts de CiU, Ferran ha qualificat Pujol de "xenòfob de merda", mentre que fonts socialsites han assegurat que el diputat de CIU ha parlat de "crosta de merda", en referència la "crosta nacionalista" que, segons Ferran, cal "arrencar" dels mitjans de comunicació públics de Catalunya. El president del Parlament, Ernest Benach", ha estat a punt de suspendre la sessió.

Actualitzat

L'incident ha començat després d'una interpel·lació sobre política lingüística que CiU ha fet al vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i en la qual tant Felip Puig com Josep-Lluís Carod-Rovira s'han referit a les polèmiques declaracions del convergent sobre la qualitat del català del president Montilla.

Segons han explicat fonts del PSC i de CiU, un cop acabada la interpel·lació i sense micròfons, Pujol s'ha apropat als escons ocupats pels socialistes Joan Ferran i Carme Figueras i els ha dit que "entre la crosta i la política d'aquest –en referència a Carod-Rovira– us carregareu el català". Els dos diputats s'hi han enfrontat qualificant-lo de "xenòfob".

Els insults, però, haurien anat més enllà. Segons han explicat fonts de CiU, Ferran ha qualificat Pujol de "xenòfob de merda" i, segons fonts socialistes, el diputat de CiU ha parlat de "crosta de merda" en referència a les declaracions de Ferran sobre la "crosta nacionalista" que calia "arrencar" dels mitjans públics de Catalunya.

Els diputats també s'han referit a unes altres declaracions, en aquest cas de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, quan durant els Jocs Olímpics va demanar als empresaris turístics que "no feu el gitano i no apugeu preus". En aquest sentit, Ferran ha dit a Pujol que "recorda-li al teu pare, per allò dels gitanos". Davant d'aquesta situació, el president del Parlament, Ernest Benach, ha cridat a l'ordre dels diputats i els ha llançat l'advertiment de "no m'obliguin a suspendre la sessió".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut