Barcelona

El govern espanyol retalla les ajudes per watt d'electricitat produït amb plaques solars

El govern espanyol ha decidit retallar les ajudes per l'energia produïda a partir de plaques solars fotovoltaiques. Pagarà fins a un 35% menys per cada watt d'electricitat produït a través d'aquest sistema. L'objectiu del govern espanyol és, d'una banda, estalviar-se 415 milions d'euros cada any i, de l'altra, fer que el sector tingui un creixement sostenible. La mesura afectarà les plaques solars que no estiguin connectades a la xarxa abans del pròxim mes d'octubre.

Actualitzat

El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, s'ha reunit aquest dimecres amb els responsables d'Energia de totes les comunitats autònomes per explicar-los la seva proposta.

La nova regulació assignarà primes diferents segons si les plaques estan instal·lades al terrat dels edificis o a terra. El govern espanyol vol prioritzar les primeres i per això la prima de les de sostre es reduirà un 26%, de 45 a 33 euros per megawatt hora, i les de terra un 35%, passant dels 45 al 29 euros. Amb aquest reial decret, que s'aprovarà amb tota probabilitat després de l'estiu, les primes a l'estat espanyol se situaran a un nivell semblant a les d'Alemanya.

A més de l'estalvi econòmic que suposarà per al govern espanyol, la mesura també s'aplicarà per limitar el creixement del sector, que des de 2006 s'ha multiplicat per 10. Els empresaris diuen que el mercat es paralitzarà i que es perdran inversions valorades en 4.000 milions d'euros.

Anar al contingut