Barcelona

El consum en els locals nocturns cau un 25% a Catalunya en el darrer any

Els ciutadans que surten de nit gasten menys, un 25% menys de mitjana a Catalunya i un 35% menys si s'acota el territori a l'àrea metropolitana de Barcelona i a Tarragona. El descens del consum als locals nocturns va de baixa des de fa un any i així ho han explicat aquest dimarts la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) i la Federació d'Organitzacions d'Empresaris de Sales de Festa i Discoteques de Catalunya (Fadiscat). Les dues federacions assenyalen que aquest descens coincideix amb una "incessant activitat inspectora i amb l'excessiu intervencionisme dels Mossos d'Esquadra".

Actualitzat

El descens del consum als locals nocturns de Catalunya en el darrer any fa que Fecalon i Fadiscat hagin qualificat la situació del sector de "difícil" i creuen que les inspeccions continuades a les discoteques hi tenen a molt veure. De fet, han calculat que hi ha 17 discoteques de l'àrea metropolitana de Barcelona que en el darrer any han tingut 122 inspeccions. També han volgut remarcar, però, que d'aquests controls, només un 18% han acabat en sanció.

Davant d'aquesta situació, Fecalon i Fadiscat han demanat a la Generalitat que ampliï l'horari per activitats recreatives musicals. Argumenten que l'oci nocturn pot ser considerat com un producte turístic de vital importància, capaç de dinamitzar les ciutats i crear llocs de treball.

Anar al contingut