Vitòria

Ibarretxe: "Els que han presentat el recurs saben de la debilitat argumental"

Poc després que la llei de consultes del govern basc entrés en vigor, el govern espanyol va presentar un recurs en contra davant del Tribunal Constitucional per aturar-ne l'aplicació. El lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha assegurat, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que l'Estat no té arguments per tombar la proposta. "Els que han interposat el recurs coneixen perfectament la debilitat argumental. Si no fos tràgic, seria còmic." Això, segons Ibarratxe, "referma cada cop més que el camí que hem emprès és legítim i legal."

Actualitzat
Juan José Ibarretxe ha tret importància a les veus crítiques en el si del Partit Nacionalista Basc (PNB) i ha afirmat que està "fent les coses de la mà amb el PNB, Eusko Alkartasuna i Esker Batua. Tot el que he fet fins ara i tot el que faci d'ara en endavant, ho faré de la mà del meu partit i del tripartit".

El suport dels socis del govern basc serà necessari en la batalla política per poder celebrar finalment la consulta popular. A més, però, el lehendakari buscarà la implicació del Parlament basc. I és que la llei és patrimoni del Parlament que l'ha aprovat i no només del govern. Per seguir aquesta via li caldrà també el suport del Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK).

Pel que fa a la celebració d'eleccions, Ibarretxe ha explicat que no les avançarà, malgrat la pugna institucional entre Vitòria i Madrid. "En aquests moments toca parlar de la necesitat i l'oportunitat de consultar la ciutadania basca. No s'ha de tenir por. Què ningú es posi nerviós. Això és com una carrera de 100 metres i ja hi ha algú que s'ha escapat de la zona de sortida", ha conclòs el lehendakari.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut