Barcelona

La Generalitat farà front comú amb les comunitats que també tenen dèficit fiscal

El govern català s'ha mostrat satisfet amb les dades sobre les balances fiscals que ha presentat el Ministeri d'Economia. I és que les dades del govern espanyol només divergeixen en un 1% amb l'estudi encarregat per la Generalitat. El conseller d'Innovació i Universitats, Josep Huguet, ha assegurat que amb els números a la mà, és evident que el "model és insuficient i injust perquè els que aporten més acaben rebent menys". Per poder tenir més força en les negociacions, Catalunya buscarà aliances amb València, les Illes Balears i Madrid, comunitats que també tenen dèficit fiscal.

Actualitzat
Els ciutadans d'aquestes zones estan "condemnats a rebre menys serveis que la resta". A banda dels desequilibris evidents, Huguet ha dit que donar més diners a les comunitats més pobres és contraproduent. Està demostrat que "l'excés de diner públic paralitza la iniciativa i l'esforç. Té un efecte pervers".

El conseller ha remarcat el fet que les comunitats autònomes amb dèficit fiscal siguin les de l'arc mediterrani, quan aquesta zona és el motor del creixement econòmic espanyol. "Espanya no es pot permetre que la locomotora pari", ha afegit.

Josep Huguet ha estat contundent en respondre les afirmacions del secretari d'estat d'Hisenda, Carlos Ocaña, qui ha assegurat que les balances demostren que el sistema és vàlid. "La Generalitat i el seu president han dit que el sistema és injust. Aquestes dades invaliden el sistema".

La unió fa la força


En els propers dies, la Generalitat mirarà s'assolir acords amb els territoris que també tenen dèficit fiscal i continuarà insistint "en la unitat de les forces polítiques catalanes per abordar la negociació del finançament. És tracta d'un problema territorial i no d'ideologia".

Les aliances es faran amb un sentit constructiu. És "legítim que els territoris amb una problemàtica similar s'associïn per aconseguir objectius comuns. De les 17 comunitats autònomes hem de saber amb quantes d'elles podem estar al mateix bàndol", ha explicat Josep Huguet.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut