Brussel·les

La Comissió Europea proposarà rebaixar un 70% el preu dels SMS que s'envien des de l'estranger

La Comissió Europea farà una proposta per abaixar el preu dels missatges SMS que s'envien des de l'estranger, segons ha anunciat la comissària responsable de la Societat de la Informació, Viviane Reding, que ha afirmat que les tarifes actuals "són massa altes" i que els consumidors "estan sent estafats". Amb aquesta contundència la comissaria anunciava aquesta proposta que farà a la comissió a l'octubre i que preveurà també el "roaming" de dades. Segons fonts de la UE, aquesta rebaixa s'aplicaria a partir del 2009.

Actualitzat
La Unió Europea va aprovar l'any passat un reglament que va imposar a les operadores un límit en les tarifes de mòbil des de l'estranger. La norma no es va aplicar als missatges de text ni a les transferències de dades i l'executiu comunitari va advertir a les operadores que si no ho feien voluntàriament, ho haurien de fer per llei.

Una rebaixa del 60%

Els SMS enviats des de l'estranger costen 10 vegades més que si s'envien des del mateix país. Un import que representa una mitjana de 29 cèntims d'euro. Segons la comissió, aquest preu hauria de disminuir un 70%.
Anar al contingut