Sichuan

El sisme de Sichuan deixa 1,4 milions de xinesos en la pobresa

El sisme que va assolar la província xinesa de Sichuan el passat mes de maig ha deixat en la pobresa almenys 1,4 milions de persones. Aquesta nova dada s'hauria de sumar al tràgic balanç de víctimes mortals, que va ser de 70.000 persones. Ho diu un informe del govern de Pequín que ha publicat ara la premsa oficial i que diu que uns 4.000 "poblets remots" han quedat en situació d'"absoluta pobresa" per culpa del sisme. Per alleujar la situació, el govern ha estimat que caldrien una mitjana de 438.000 dòlars per cada llogaret per recuperar "refugis permanents, infraestructures i serveis bàsics".

Actualitzat
El govern de la Xina ja té una idea més acurada de les conseqüències que tindrà el sisme que el mes de maig passat va assolar la província de Sichuan. Després del recompte dels morts a causa del terratrèmol, el govern ha difós ara la xifra de les persones que han quedat directament en l'"absoluta pobresa" a causa del sisme, en la immensa majoria camperols de pobles remots. El govern xinès ha calculat que fins a 4.000 poblets van quedar assolats i que el total de persones que s'han quedat sense res ascendeix fins a assolir quasi el milió i mig de persones. Per això, ha dit que caldria injectar una mitjana de 438.000 dòlars per a cadascun d'aquests poblets, i que per això actualment està "escoltant" l'experiència internacional a l'hora de dissenyar els seus plans de recuperació després del desastre. De ser així voldria dir que el govern xinès hauria canviat la seva política de gestió de la crisi, que després del sisme es va caracteritzar pel seu hermetisme.

De moment, el diari "China Daily" ha dit que la majoria de camperols que es van quedar sense res després del sisme seran reubicats a les seves localitats, encara que amb la condició prèvia que es tracti d'una ubicació "geològicament segura".
Anar al contingut