Madrid

El preu de la vivenda lliure baixa un 0,3% el segon trimestre de l'any

El sector de la construcció està en una etapa complicada. Es construeixen i es venen menys pisos i els preus sembla que s'estan moderant. De fet, en el segon trimestre de l'any, els preus dels pisos lliures van caure un 0,3%. És la primera vegada que baixa el valor dels immobles des que el Ministeri d'Habitatge fa estadístiques sobre els preus. Per contra, si s'analitzen els primers sis mesos de 2008 comparats amb els de 2007, el resultat és una pujada del 2% en el conjunt de l'Estat. Aquesta xifra s'enfila al 4,5% a Catalunya.

Actualitzat
Les úniques amb una pujada superior a la catalana són Ceuta i Melilla. Per darrere de Catalunya hi ha Andalusia, Galícia i Astúries. L'Aragó, Castella i Lleó i Castella-la Manxa són les zones on comprar-se un pis és més barat. El preu per metre quadrat nou ha arribat de mitjana als 2.095 euros i el de segona mà als 2.098 euros.

Segons el govern, aquesta nova pujada evidencia una frenada en els preus perquè aquest percentatge està per sota de la inflació, que ha arribat al 5%. L'executiu s'ha mostrat optimista amb les dades perquè apropen el nivell de preus de la vivenda a la pujada mitjana de l'IPC.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut