Barcelona

La versió del cap de la Guàrdia Urbana que va ser víctima de les pilotes de goma dels Mossos, en entredit

Més confusió al voltant de les lesions que va rebre el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona durant les celebracions per la victòria d'Espanya en l'Eurocopa. Segons informacions periodístiques, les lesions de Xavier Vilaró haurien estat conseqüència d'una baralla, i no de l'impacte de pilotes de goma disparades pels Mossos d'Esquadra. El diari "El Mundo" publica que a l'informe d'assistència sanitària d'una mútua hi consten lesions a l'esquena, que fins ara s'havien amagat. El portal informatiu Vilaweb assegura que les lesions s'haurien produït durant una baralla en un local nocturn. L'Ajuntament de Barcelona, per la seva banda, ha desmentit aquestes informacions.

Actualitzat

El cas del cap de la Guàrdia Urbana ha estat envoltat d'un gran secretisme i els Mossos d'Esquadra recorden que han dubtat des d'un principi de la versió difosa per l'interessat i pel mateix Ajuntament. De fet, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, responsables de la política autonòmica han assegurat que no poden investigar el cas del cap de la Guàrdia Urbana perquè no hi tenen accés i no disposen de cap informe mèdic sobre Xavier Vilaró.

Segons la versió de Vilaweb,Vilaró no va rebre l'impacte de cap pilota de goma dels Mossos, que tant el mateix cap de la Guàrdia Urbana com l'Ajuntament de Barcelona apuntaven com a causa de la seva hospitalització i de la pèrdua de la melsa. De fet, ni tan sols era a la plaça d'Espanya quan els Mossos van carregar contra les persones que celebraven el triomf de l'equip espanyol.

Sempre segons la versió del portal, Vilaró ni tan sols era a Barcelona, i les ferides que el van obligar a anar a l'hospital haurien estat causades en una baralla que hauria tingut lloc abans de la càrrega policial i quan era en un local que fonts diverses citades per Vilaweb defineixen com a prostíbul.

L'Ajuntament, molest, ho desmenteix

L'Ajuntament de Barcelona ha desmentit a Catalunya Informació aquestes informacions periodístiques que posen en entredit la versió dels fets sobre les ferides del cap de la Guàrdia Urbana de la ciutat. Fonts municipals han expressat el seu malestar per les notícies difoses

Xavier Vilaró és a l'Hospital del Mar des de fa dues setmanes i tot just aquest dissabte va sortir de la Unitat de Cures Intensives, on era des de la intervenció quirúrgica durant la qual li van extirpar la melsa.

Anar al contingut